هنگامی که یک وسیله بهویژه یک کالای فنی نظیر خودرو را جهت استفاده طولانیمدت خریداری میکنید، قطعا نیاز است تا برخی نکات ساده پیرامون نحوه تعامل راحتتر با آن دستگاه را نیز در ذهن داشته باشید تا هنگام ضرورت، از دانش خود استفاده کنید.
درنتیجه، بهتر است با مطالعه مقاله پیش رو، نقش یک دوست خوب و صمیمی را برای خودروی خود ایفا کنید و اطلاعات خود را پیرامون سادهترین نکات فنی که هر رانندهای باید بداند، ارتقا دهید. ارسال باطری همواره در کنار شماست.
سرویسهای دورهای را بهموقع انجام دهید
سرویسهای دورهای یا اوورهال خودرو، اموری بسیار ضروری در جهت ارتقای طول عمر این وسیله نقلیه به شمار میروند؛ بنابراین، واجب است طبق دستورالعملهای شرکت سازنده، سرویسهای دورهای را بهموقع انجام دهید.
همچنین باید از روغن استاندارد و فیلترهای مناسب استفاده کنید تا پیشرانه در همه حال به بهترین وجه خدمات خود را ارائه دهد. ضمنا فیلتر روغن نیز باید در هر مرتبه سرویس تعویض شود. همچنین بهتر است هر روز سطح روغن موتور و مایع خنککننده رادیاتور را چک و از عدم نشتی آنها اطمینان حاصل کنید.
چراغها یا نشانگرهای هشدار پشت آمپر را بشناسید
روی صفحه آمپر پشت فرمان، نشانگرهای مختلفی وجود دارند که در قالب رنگهای گوناگون، اطلاعات مشخصی را به آگاهی راننده میرسانند. در این میان، چراغهای زرد و قرمز حکم هشدار یا توقف کامل خودرو را دارند.
چراغ چک اتومبیل (زرد رنگ) معمولا اگر بهتنهایی روشن شود، صرفا بروز ایراد در سیستم برق و جرقه خودرو را به راننده اطلاع میدهد؛ به عنوان مثال، بروز نقص در سامانههای سیمکشی، سنسورها، برق شمعها و غیره، میتواند منجر به روشنشدن چراغ چک شود. در این حالت، اگر عملکرد موتور خودرو چندان تحت تاثیر قرار نگرفته است، معمولا میتوان با اتومبیل به نزدیکترین تعمیرگاه برق خودرو مراجعه کرد؛ در غیر این صورت، بهتر است خودرو متوقف شود و تعمیرکار ماهر جهت تشخیص و رفع عیب به محل بیاید.
نکات رانندگی در آبوهوای مهآلود را بدانید
رانندگی در هوای مهآلود به دلیل دید بسیار پایین شما و رانندگان مقابل، نیاز به رعایت برخی تمهیدات دارد تا از بروز حادثه جلوگیری شود.
ابتدا باید سرعت خودرو را تا حد امکان در محدوده مطمئنه پایین آورید و سپس چراغهای سوپایین و مهشکن را روشن کنید تا خودروهای مقابل از حضور شما در مسیر اطلاع پیدا کنند. سپس باید فاصله طولی با خودروهای جلویی را حفظ کنید؛ کاملا صبور باشید و از انجام هرگونه مانور خطرناک در طول مسیر، خودداری کنید.
در صورت پارهشدن تسمه تایم، بههیچوجه استارت نزنید
اگر تسمه تایم خودرو پاره شود، قطعا موتور و مجموعه اتومبیل از تکاپو باز خواهند ایستاد. در این صورت، تنها کاری که میتوانید انجام دهید، این است که از استارتزدن اکیدا خودداری کنید و اتومبیل را با یدکش به تعمیرگاه برسانید. استارتزدن در زمانی که تسمه تایم از مدار خارج شده است، میتواند موجب بروز ایرادات بیشتر در سرسیلندر و بهویژه سوپاپها و پیستونهای موتور شود.
جمعبندی
اتومبیل یک موجود زنده نیست؛ اما ازآنجاییکه حرکت دارد و ما بهطور روزمره از این وسیله استفاده میکنیم، نیاز است موردتوجه ویژه قرار داشته باشد؛ بهخصوص برخی موارد ساده نظیر سطح روغن موتور، میزان مایع خنککننده، بازرسی چشمی قسمت زیرین پیشرانه جهت اطمینان از عدم نشتی موتور و… میتواند از بروز آسیبهای جدی در بخشهای فنی خودرو جلوگیری کند.
هنگام رانندگی نیز رعایت جانب احتیاط، توجه به قوانین راهنمایی و رانندگی، عدمتخطی از سرعت مطمئنه و سبقتگیری غیرمجاز و بهطور کلی عدم تعجیل در رانندگی، نکات بسیار مهمی هستند که باید از سوی هر رانندهای رعایت شوند تا همگی بتوانیم مسافرتهایی ایمن و لذتبخش را تجربه کنیم.